Het betoverende Willywonkagevoel bij de Siroopwafelfabriek

29 januari 2020Siroopwafelfabriek

Dat wij enthousiast zijn over siroopwafels en over de Siroopwafelfabriek, dat is wel duidelijk. We bloggen er regelmatig enthousiast over en stiekem, als er niemand kijkt, eten we zelf natuurlijk ook de stukjes siroopwafel op die zogenaamd ‘van de lopende band vallen’ ????

De laatste tijd ontdekken steeds meer mensen ons. En weet je wat nu zo leuk is? Iedereen is net zo enthousiast als wij! Zo zijn we pas door de gemeente Gouda genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland en nomineerde de ANWB ons voor het Leukste Uitje van Nederland.

In deze blog willen we je laten zien hoe enthousiast bezoekers over ons zijn. Het loopt de laatste tijd storm in onze fabriek: steeds meer kinderen (en volwassenen!) volgen hun neus en lopen watertandend binnen bij de Siroopwafelfabriek. Sommige van hen hebben voor jou verslag gedaan van hun Siroopwafel Experience. Lees je mee?

‘Bezoek je Gouda met kinderen, ga dan vooral naar de Siroopwafelfabriek’

Blogger Iris bezocht de binnenstad van Gouda met haar kinderen en is enthousiast over de Siroopwafelfabriek. Ze vertelt:

‘Van buiten is het een gewone winkel in een oud pand, waar de originele siroopwafels verkocht worden. Maar als je door het gordijn achter in de winkel loopt begin je aan een heuse siroopwafelexperience.’

Dit is hoe veel mensen het ervaren: er gaat achter het gordijn in de winkel ineens een hele wereld voor je open. Achter een normaal, gezellig winkeltje met zoete lekkernijen gaat een hele fabriek schuil waar je ook nog eens rond mag snuffelen en mag helpen met het maken van de wafels.

Iris vertelt over de rondleiding in de fabriek: ‘Daarna mogen we zelf proeven welke siroop nu het lekkerst is en of we de echte Kamphuissiroop kunnen herkennen. Dat is smullen natuurlijk! Een medewerker laat de kinderen dichterbij komen en vertelt precies wat de machines doen.’

‘Al snel overheerste het willywonkagevoel’

Linda, blogger bij Mamaliefde, weet heel precies het gevoel te omschrijven als je de Siroopwafelfabriek binnenstapt: het willywonkagevoel! Ze beschrijft vervolgens de deur naar de fabriek met de geheime opening en alle leuke en lekkere stappen als je het bakproces doorloopt.

En dan het hoogtepunt: ‘Vervolgens neem je een kijkje bij de oven en de lopende band en breng je een bezoekje aan de zolder waar de kluis staat met het originele recept uit 1810 in een gesloten envelop met lakzegel. Om de zolder te verlaten ga je via een glijbaan (ook de ouders) naar beneden.’

Kom jij de kluis kraken?

Genoeg enthousiasme dus bij onze bezoekers! Ben jij een zoetekauw en toevallig ook een detective in de dop? We zijn altijd op zoek naar slimmerds die de kluis met het geheime siroopwafelrecept kunnen kraken. Ben jij een echte Sherlock en kraak je de code? Je bent van harte welkom om je skills te komen inzetten aan de Markt 69! Bestel je tickets online en we zien je snel!