fbpx

Historie

De Kamphuisen Siroopwafel is niet alleen een lekkernij, hij heeft ook een erg lange geschiedenis. Wist jij dat onze wafel meer dan 200 jaar geleden al werd gegeten?! Ondanks dat dit lang geleden is, is het recept nooit veranderd. Het recept zit sinds 1810 in een verzegelde envelop en wordt zo geheim gehouden.

VAN ARMELUISKOEK TOT KONINKLIJK

Het recept wordt verstopt in een envelop

In 1810 ontstaat de Kamphuisen wafel. Het recept wordt geheim houden en is al sinds 1810 verzegeld in een envelop.

Shop Proef onze overheerlijke wafels
 

Verkoop Gouwe 19

In 1969 krijgt de Kamphuisen fabriek een nieuwe eigenaar, banketbakker Verweij koopt het patent op het befaamde geheime recept van de Kamphuisen Siroopwafel. Verweij neemt de siroopwafelbakkers mee naar zijn bakkerij op de Markt 69.

DE WAFEL EN DE FABRIEK

Jan Anker koopt het geheime recept

In 1995 meldt de bekende, befaamde Goudse banketbakker Jan Anker zich bij Verweij. Hij wil graag het geheime recept van de Kamphuisen Siroopwafel kopen. Anker is boerenzoon en weet waar de eerlijke producten waarmee hij werkt vandaan komen. Anker koopt het patent van het geheime en vermaarde recept van de Kamphuisen Siroopwafel en de siroopwafeloven van Verweij. Het recept wordt vandaag de dag nog altijd bewaard in de kluis van de siroopwafelbakkerij.

Jan Anker ontwikkelt

Jan Anker is altijd aan het ontwikkelen, hij zet de dingen graag in beweging. Met veel geduld en toewijding verbetert hij de oven vanuit de zijn bakkerij in Waddinxveen. Na in zijn vrije uurtjes maanden te hebben ontwikkelt, gesleuteld en gedacht, wordt een droom waarheid, de vol automatische siroopwafel machine is geboren.

De Siroopwafelfabriek wordt geopend

De Siroopwafels vliegen uit de oven op de lopende band, worden gesmeerd, gekoeld en verpakt en in 2018 opent de Kamphuisen Siroopwafelfabriek haar deuren voor het publiek.

Jan Anker en zijn zonen heten je van harte welkom in de Siroopwafelfabriek en wensen je een smakelijke voorzetting!

Ervaar zelf het geheim