fbpx

Dagje uit in Gouda? Ontdek de drie Goudse Geheimen

10 maart 2024Siroopwafelfabriek

Gouda is een heerlijke stad voor een dagje uit – makkelijk te bereiken en gevuld met een levendige geschiedenis. Niet te vergeten dat het ook een letterlijk heerlijke stad is, want de Siroopwafelfabriek is er gevestigd! Maar niet alleen de typisch Goudse siroopwafels zijn een goede reden om Gouda eens te bezoeken. Je kent natuurlijk ook wel de wereldberoemde Goudse kaas. En wist je dat de helft van al het 16e-eeuwse glas-in-lood in Nederland te vinden is in Goudse Sint-Jan? Gouda ademt traditie en geschiedenis, maar weet dit in een modern jasje te stoppen.

Ben je al overtuigd om onze lievelingsstad eens te bezoeken? Anders hebben we nog een goede reden: je kunt heel makkelijk en voordelig genieten van drie typisch Goudse attracties met een combiticket Goudse Geheimen. Lees hieronder welke activiteiten je te wachten staan!

Combiticket: bezoek drie ultiem Goudse highlights

Met het voordelige combiticket Goudse Geheimen is je dagje uit in Gouda meteen gevuld met echt Goudse activiteiten. Je bezoekt met het combiticket de Siroopwafelfabriek, de Gouda Cheese Experience en de Sint-Jan. Zo weet je zeker dat je alle kanten van de unieke sfeer van Gouda hebt meegemaakt. Bewonder, beleef en proef: dat is toch een perfect dagje uit?

De Kamphuisen Siroopwafelfabriek

Begin maar vast met watertanden… De Siroopwafelfabriek is een heerlijk geurende én smakende activiteit in het hart van Gouda. Kijk je ogen uit in de bakkerij en proef vol verwondering de echte Kamphuisen Siroopwafels. De knapperig verse siroopwafels komen zo van de lopende band af en staan klaar voor jou om te proeven. Stel je eigen topping samen en probeer de kluis te kraken voor het geheime recept. Loopt het water je al in de mond? Dat begrijpen we maar al te goed! En als je echt niet kan wachten tot je bezoek naar onze fabriek, kan je alvast de heerlijke siroopwafels in huis halen via onze shop. Onze gastheren en -vrouwen wachten op je met een glimlach en de lekkerste siroopwafels.

Lees ook: Wat is het verschil tussen een stroopwafel en siroopwafel?

De Gouda Cheese Experience

Rond, goudgeel en romig: dat is de wereldberoemde Goudse kaas! Zeg je kaas, dan zeg je Gouda. Maar hoe wordt kaas nou gemaakt? Hoeveel kaas kan een koe produceren? En hoezo bepalen kaasboeren en handelaren de prijs met handjeklap? Tijdens de Cheese Experience ontdek je alles over hoe echte Goudse kaas gemaakt wordt. Wist je dat de ronde kazen soms wel langer dan een jaar liggen te rijpen? Daar worden ze extra lekker van. Proef het zelf tijdens de interactieve reis door de wereld van kaas en ga naar huis met een van de lekkere smaken. Vergeet niet een Gouda Cheesecake met siroopwafelbodem te bestellen na je bezoek.

De Goudse Sint-Jan

De langste kerk van Nederland vind je in Gouda. Maar dat is niet het enige bijzondere aan deze kerk. De 72 gebrandschilderde ramen – sommige wel 20 meter hoog! – vertellen een prachtig historisch verhaal. Meer dan de helft van al het 16e-eeuwse gebrandschilderde glas in Nederland bevindt zich in de Sint-Jan. Ontdek onder leiding van een gids alles over de Goudse glazen of geniet op je eigen tempo met een audiotour van het kleurrijke glas-in-lood. Als de zon de gebrandschilderde kunstwerken prachtig doet oplichten, begrijp je pas echt waarom Gouwenaren zo van deze kerk houden.

Kaasmarkt in Gouda

Als je de volledige ervaring wilt mee maken in Gouda raden wij je aan om je bezoek te plannen wanneer de kaasmarkt er ook is. Elke week op donderdag kan je genieten van de kaasmarkt en hoe de kaashandel er vroeger uit zag.

Koop je combiticket Goudse Geheimen online

Om verzekerd te zijn van een plekje bij deze drie attracties kun je je combiticket Goudse Geheimen het best in onze online ticketshop aanschaffen. Let er wel op dat wij door onze locatie midden in het centrum maar een vast aantal mensen per groep naar binnen kunnen laten. Hadden we trouwens al verteld dat kinderen tot 3 jaar oud gratis naar binnen mogen?

Tot snel voor een heerlijk dagje Gouda waarbij je de Goudse Geheimen zelf kunt ontdekken.