Dagje uit in Gouda? Ontdek de drie Goudse Geheimen

16 juni 2021Siroopwafelfabriek

Gouda is een heerlijke stad voor een dagje uit – letterlijk, want de Siroopwafelfabriek is er gevestigd! Maar niet alleen de typisch Goudse siroopwafels zijn een goede reden om Gouda eens te bezoeken. Je kent natuurlijk ook wel de wereldberoemde Goudse kaas. En wist je dat de helft van al het 16e-eeuwse glas-in-lood in Nederland te vinden is in Goudse Sint-Jan? Gouda ademt traditie en geschiedenis.

Ben je al overtuigd om onze lievelingsstad eens te bezoeken? Nog één goede reden dan: je kunt heel makkelijk en voordelig genieten van drie typisch Goudse attracties met een combiticket Goudse Geheimen. Lees hieronder welke activiteiten je te wachten staan!

Combiticket: bezoek drie ultiem Goudse highlights

Met het voordelige combiticket Goudse Geheimen is je dagje uit in Gouda meteen gevuld met echt Goudse activiteiten. Je bezoekt met het combiticket de Siroopwafelfabriek, de Cheese Experience en de Sint-Jan. Zo weet je zeker dat je alle kanten van de unieke sfeer van Gouda hebt meegemaakt. Bewonder, beleef en proef: dat is toch een perfect dagje uit?

De Kamphuisen Siroopwafelfabriek

Begin maar vast met watertanden… De Siroopwafel Experience is een heerlijk geurende én smakende activiteit in het hart van Gouda. Kijk je ogen uit in de bakkerij en proef vol verwondering de karamelsiroop. Loopt het water je al in de mond? Dat begrijpen we maar al te goed! Heb je de Siroopwafelfabriek nog nooit bezocht? Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. De gastheer of gastvrouw verwelkomt je graag!

De Gouda Cheese Experience

Rond, goudgeel en romig: dat is de wereldberoemde Goudse kaas! Die is natuurlijk niet voor niets een visitekaartje van Gouda geworden. Tijdens de Cheese Experience ontdek je alles over hoe echte Goudse kaas gemaakt wordt. Wist je dat de ronde kazen soms wel langer dan een jaar liggen te rijpen? Daar worden ze extra lekker van. Proef het zelf tijdens de interactieve reis door de wereld van kaas. Dat smaakt naar meer!

De Goudse Sint-Jan

De langste kerk van Nederland vind je in Gouda. Maar dat is niet het enige bijzondere aan deze kerk. De 72 gebrandschilderde ramen – sommige wel 20 meter hoog! – vertellen een prachtig historisch verhaal. Meer dan de helft van al het 16e-eeuwse gebrandschilderde glas in Nederland bevindt zich in de Sint-Jan. Ontdek onder leiding van een gids alles over de Goudse glazen of geniet op je eigen tempo met een audiotour van het kleurrijke glas-in-lood. Als de zon de gebrandschilderde kunstwerken prachtig doet oplichten, begrijp je pas echt waarom Gouwenaren zo van deze kerk houden.

Koop je combiticket Goudse Geheimen online

Om verzekerd te zijn van een plekje bij deze drie attracties kun je je combiticket Goudse Geheimen het best in onze online ticketshop aanschaffen. Let op: wij houden ons momenteel aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat de groepsgrootte voor rondleidingen kleiner is dan gebruikelijk en groepsgenoten die niet uit hetzelfde huishouden komen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Geen zorgen: dat doet niet af aan de ervaring. Kom je gauw langs?