fbpx

Voorjaarsvakantie 2020 Gouda: de Goudse tip

5 februari 2020Siroopwafelfabriek

De voorjaarsvakantie komt er weer aan! En dat betekent: er staat een weekje vol met leuke dingen voor de deur. Heb jij al ideeën?

We brengen graag Gouda even onder je aandacht. Gouda is namelijk de perfecte stad voor een uitje in de voorjaarsvakantie. Waarom? Omdat je in Gouda een heleboel leuks kunt beleven, onder andere binnen de 4 muren van de Siroopwafelfabriek! Lees snel verder, we geven je graag de Goudse tip voor de voorjaarsvakantie.

Vier de lente in Gouda (bij de Siroopwafelfabriek)!

De krokussen komen weer tevoorschijn, de lente is in aantocht! De perfecte tijd om af te reizen naar Gouda.

Waarom een dagje uit in Gouda?

Gouda is een geweldige stad voor een dagje uit: er is voor jong en oud iets te beleven. We zetten de voordelen van Gouda voor je op een rijtje:

 • Goed bereikbaar: Gouda ligt centraal in het land en is goed te bereiken per trein en per auto. In en rond de binnenstad vind je verschillende parkeerplaatsen en het treinstation ligt op een paar minuutjes lopen van het centrum.
 • Altijd iets unieks te doen: onze Siroopwafel Experience is er het hele jaar door, maar Gouda staat ook bekend om zijn tijdelijke, leuke activiteiten. Wat dacht je van de kaasmarkt (elke donderdag tussen 2 april en 27 augustus) of van de winterse, betoverende schaatsbaan rondom het eeuwenoude, statige stadhuis, midden op de markt?
 • Een beknopte maar erg gezellige binnenstad: lang lopen is er niet bij, want in de Goudse binnenstad ligt niks echt ver uit elkaar.
 • Heel veel verschillende eetgelegenheden, ook voor uit eten met kinderen: Gouda staat bekend om etenswaren (kaas, stroopwafels, siroopwafels), en het is dan ook geen verrassing dat je in Gouda een hoop gezellige horeca vindt. Er zijn ook voldoende informele, gezellige restaurantjes waar je welkom bent met kinderen die nog een beetje naplakken van de siroopwafels ????
 • Bij de Siroopwafelfabriek vind je een speciale Kindermiddag voor kinderen van alle leeftijden. Deze speciale activiteit organiseren we in de voorjaarsvakantie op dinsdagmiddag en op vrijdagmiddag.

De Goudse tip: Kindermiddag bij de Siroopwafelfabriek

Op dinsdagmiddag 25 februari en vrijdagmiddag 28 februari ben je van harte welkom op de Kindermiddag bij de Siroopwafelfabriek. Wat er dan te doen is? Een heleboel leuks! We willen niet alles verklappen, maar als je houdt van dingen versieren, van zoete lekkernijen en van speurtochten, dan is de Kindermiddag geknipt voor jou.

Nog even alle info op een rijtje:

 • Wat? Kindermiddag bij de Siroopwafelfabriek
 • Wanneer? In de voorjaarsvakantie, op dinsdagmiddag 25 februari en vrijdagmiddag 28 februari, vanaf 13 uur (de laatste tour start om 16.30 uur).
 • Voor wie? Voor alle kinderen, maar natuurlijk ook voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s… Kinderen moeten begeleid worden door een volwassene.
 • Wat kost het? Je betaalt niks extra’s, je krijgt de Kinderactiviteit gratis bij een normaal ticket van 8,95 euro. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen!

Goedkoop dagje uit met kinderen

Een dagje uit hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Gouda: bij ons in de stad is altijd iets te beleven, en voor veel van die activiteiten hoef je helemaal niet diep in je buidel te tasten. Bij de Siroopwafelfabriek heb je een complete Siroopwafel Experience (natuurlijk met siroopwafel!) voor maar 8,95 euro per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar mogen altijd gratis naar binnen.

Kom je met je hele gezin? Van harte welkom! Een familieticket kost maar 30 euro, daar kun je met 2 volwassenen en maximaal 6 kinderen tot 16 jaar mee naar binnen.

Kinderuitje voorjaarsvakantie: kom kijken en smullen!

De Siroopwafelfabriek is leuk. Dat vinden wij niet alleen, dat vinden de gemeente Gouda en 4,5 miljoen Nederlanders ook. We zijn namelijk door de gemeente Gouda genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland en door de ANWB-leden voor het leukste uitje van Nederland.

We durven dus wel te zeggen dat de Siroopwafelfabriek een geslaagd concept is. Ben jij nog nooit langsgeweest? Dan mis je een hele hoop, namelijk:

 • Een unieke 3d-film experience waarin je ondergedompeld wordt de geschiedenis van de siroopwafel;
 • Een unieke ervaring: je mag je handen uit de mouwen steken om te helpen bij het maken van de siroopwafels;
 • Een krakend verse siroopwafel die zo van de band jouw mond in rolt;
 • Een spannende speurtocht om de kluis te kraken met daarin het geheime, historische recept van de siroopwafel.

Lik je vingers erbij af deze voorjaarsvakantie

Voor de lekkerbekken en zoetekauwen is het nu wel duidelijk: in Gouda moet je zijn deze voorjaarsvakantie! Kom langs voor een Siroopwafel Experience bij de Siroopwafelfabriek en kom lekker plakkerig terug ???? Bestel je tickets alvast, want het kan nog best eens druk worden in de voorjaarsvakantie!

Kun je niet wachten en wil je alvast een voorproefje? In onze shop vind je die lekkere siroopwafel in grote en kleine verpakkingen en zelfs in likeurvorm. Maar: bezint eer ge begint, wij zijn niet verantwoordelijk voor verslavingen!