fbpx

Lekker Pasen met de Siroopwafelcake!

30 maart 2024Siroopwafelfabriek

Heb je even genoeg van het zoeken naar én eten van paaseieren? Wij kunnen ons voorstellen dat je de afgelopen weken al meer dan genoeg chocolade hebt gegeten. Maar toch wil je een lekker gebakje om tijdens Pasen te serveren, voor jezelf of voor bezoek tijdens de paasbrunch. Kies eens voor een siroopwafelcake om je gasten te verrassen met een overheerlijke taart, die je binnen een handomdraai op tafel zet.

Stroopwafelcake

Wie kent ‘m niet, de traditionele stroopwafelcake? Grote kans dat je deze vroeger hebt gegeten bij je moeder of oma, bij een kinderfeestje of zelf al eens hebt gebakken! De stroopwafelcake is onverminderd populair en is er in allerlei verschillende soorten, maten en smaken. Met karamel, met stukjes appel, zelfgebakken, gebakken met een bakmix…

Maar ken je deze variant op de stroopwafelcake al?

Pas kwamen we tot een schokkende conclusie: die stroopwafelcake is er dan wel in allerlei verschillende varianten, maar een recept voor een sIroopwafelcake is nergens te vinden. Als je Google vraagt om een ‘siroopwafelcake’, dan vraagt ‘ie zelfs: ‘bedoel je stroopwafelcake?’.

Door al die stroopwafels raakt de siroopwafel een beetje ondergesneeuwd, merken we. Superjammer, want zo’n siroopwafel heeft ook echt wel wat aandacht verdiend. En voor wie nu denkt: een siroopwafel, dat is toch hetzelfde als een stroopwafel? Nee hoor! Er zit wel degelijk verschil tussen een stroopwafel en een siroopwafel.

Goed, siroopwafelcake dus. Dat niemand daar ooit op gekomen is! Gelukkig houden we bij de Siroopwafelfabriek wel van een beetje creatief bakwerk, vooral als er siroopwafels aan te pas komen natuurlijk.

Siroopwafelcake lekker en simpel: perfect om te maken met de kinderen!

Deze blog schrijven we midden april 2020, dus ten tijde van de coronamaatregelen. We zitten met z’n allen thuis: de kinderen gaan niet naar school, veel mensen werken zo goed en zo kwaad als het gaat vanuit huis… We hebben allemaal behoefte aan leuke activiteiten die we thuis kunnen doen. En zeg nu eerlijk: wat is er gezelliger dan samen in de keuken staan?

Siroopwafels haal je hier!

Ben je benieuwd naar de siroopwafelcake en wil je er zelf eentje (of twee!) maken? Bestel dan je Kamphuisen Siroopwafels in onze online shop! Je ontvangt dan krakend verse siroopwafels die zojuist van de band zijn gerold. Met een pakje siroopwafels kun je twee keer een siroopwafelcake bakken.

Basisrecept voor siroopwafelcake

Hieronder vind je een basisrecept voor siroopwafelcake. Dit recept voor siroopwafelcake is lekker en simpel. Je kunt het perfect maken met kinderen. En als ‘ie eenmaal klaar is, willen de kinderen je vast ook helpen met opeten ????

Stroop je mouwen op, daar gaan we!

Dit heb je nodig

 • een cakebakvorm
 • een beetje roomboter voor het invetten
 • beslagkom
 • een mixer
 • een spatel

Ingrediënten

 • 200 gram suiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram roomboter
 • 4 eieren
 • een snufje zout
 • 5 siroopwafels

Zo maak je de siroopwafelcake

 1. Warm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Vet de cakevorm in met de boter.
 3. Hak de siroopwafels in grove stukken. Dit kun je met een mes doen op een snijplank, maar je kunt de siroopwafels ook breken met je handen.
 4. Doe de suiker en de roomboter in de beslagkom en mix totdat het mengsel glad is en geen klontjes meer bevat.
 5. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe aan je mengsel, en het eerste ei. Gebruik de mixer om het geheel te mengen. Is het mengsel weer glad en het ei helemaal opgenomen in het mengsel? Voeg dan het volgende ei toe. Voeg zo alle eieren toe.

Tip: ben je een zoetekauw of houd je van de smaak van kaneel? Voeg bij deze stap dan nog een zakje vanillesuiker of een snufje kaneel toe!

 1. Spatel vervolgens de gehakte siroopwafels door je beslag.
 2. Verdeel het beslag in de ingevette cakevorm en zet je cake in het midden van de oven.
 3. Na ongeveer 60 à 70 minuten is je cake klaar!

Tip: om te checken of je cake klaar is, kun je er in het midden een satéprikker of een mes in steken. Komt je prikker of mes er schoon uit? Dan is je cake klaar!

Tip: houd je van wat nattere cake? Bak de cake dan iets korter, zodat het beslag nog iets natter blijft.

Even afkoelen…

Nog even geduld, je cake moet even afkoelen. Laat hem een kwartiertje afkoelen in de vorm en haal ‘m dan uit de vorm om verder af te koelen.

Wat jij in de tussentijd alvast kunt doen? Taartversiering klaarleggen! Slagroom, glitter, kokossnippers, gekleurd poeder, hagelslag in verschillende smaken… Vergeet ook de servetjes en schoteltjes niet.

En smullen!

En dan de kers op de siroopwafelcake: het opeten! Uit de cake gaan zo’n 10 à 12 plakjes, dus er is genoeg voor iedereen.

Ook lekker: siroopwafelcakejes!

Wil je makkelijke porties? Maak dan van hetzelfde beslag siroopwafelcakejes! Even lekker en makkelijk en minstens even leuk om te versieren!