fbpx

Klaar voor de zon? Maak je eigen Siroopwafelijs!

25 mei 2018Siroopwafelfabriek

De zon is losgebarsten en de temperaturen lopen al flink op. Dat betekent maar één ding: tijd voor ijs! En dan natuurlijk het liefst een zelfgemaakte variant, want dat is toch nét even wat lekkerder. Wat krijg je als je de knapperige Kamphuisen siroopwafels mixt met heerlijk zoet vanille-ijs? Juist: het lekkerste ijsje dat jij dit jaar gaat proeven! Hmmm Siroopwafelijs!

Maar, hoe kun je dat heerlijke ijs zelf maken? Speciaal voor jou geven we het geheime
recept van ons siroopwafelijs prijs. Maar ssst, niet doorvertellen hè?

IJs maken is gelukkig niet moeilijk, maar je moet wel wat geduld hebben. Het ijsmengsel moet namelijk 24 uur in de koelkast staan voordat je het in je ijsmachine kunt doen. Bedenk het dus op tijd als je dit heerlijke ijs wilt serveren op een barbecue of mee wilt nemen naar een feestje.

Klassiek Italiaans vanille-ijs met Kamphuisen siroopwafels

Dit heb je nodig:
ijsmachine of mixer
2 dl volle melk
1 dl slagroom,
3 kakelverse eidooiers
50 gram suiker
1 el glucosestroop
1/2 vanillestokje, opengesneden en het merg eruit gehaald
2 gram gelatine, geweekt
2 Kamphuisen siroopwafels, klein gesneden (bestel hier)

Zo maak je het:
Breng de room, melk, suiker en de glucosestroop met het vanillestokje en de merg aan de
kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Roer de eidooiers los en giet er een beetje van de kokende massa op. Zet de pan terug op een laag vuurtje en giet het eimengsel in de pan. Let op dat je blijft roeren, anders kun je opnieuw beginnen. Het mag niet koken!

Haal het mengsel na ongeveer 1 minuutje van het vuur en roer de geweekte gelatine blaadjes erdoor. Nu is het even geduld hebben, terwijl je het mengsel goed laat afkoelen.

Giet het afgekoelde mengsel in een kom en zet het afgedekt 24 uur in de koelkast. Zoek ondertussen vast je ijsmachine op, deze heb je de volgende dag nodig. Doe het mengsel de volgende dag in je ijsmachine en draai er een mooi ijs van.

Voeg 1 minuut voor het eind de stukjes Kamphuisen siroopwafel toe en voilà: je zelfgemaakte Kamphuisen siroopwafelijs is klaar!

Variatietip: Kook 2 stokjes kaneel of 2 theelepels koekkruiden mee.

Geen ijsmachine? Geen nood!
Heb je nou geen ijsmachine maar wil je wél dit lekkere ijs maken? Dan kun je een mixer gebruiken. Het ijs maken wordt dan een iets arbeidsintensiever werkje. Mix het ijs elke 30 minuten een minuutje door en plaats het vervolgens weer in de vriezer. Herhaal dit proces zes tot zeven keer totdat je een mooi ijs hebt.

InstaFood lover Amanda (@the_cooking_mom) heeft het recept geprobeerd en er een prachtige echt hollandse creatie van gemaakt. Bekijk het op haar Instagram profiel.

Wil je van het Kamphuisen siroopwafelijs genieten, maar heb je geen zin om zelf in de keuken te staan? Kom het dan proeven bij onze bakkerijfabriek in Gouda. Dan kun je meteen beleven hoe onze overheerlijke siroopwafels gemaakt worden!