fbpx

Opening Siroopwafelfabriek in Gouda

6 maart 2018J Anker

Op 8 maart opent Gouda’s nieuwste attractie; de siroopwafelfabriek. Een uitje naar de Siroopwafelfabriek is een fantastische ervaring die men niet snel zal vergeten. Bezoekers stappen in de wondere wereld van de siroopwafel. Zij zien hoe de Kamphuisen siroopwafel vandaag de dag wordt gebakken. Ook horen ze over de rijke geschiedenis van dit naar zeggen oudste stroopwafelrecept van Gouda.

Gouda is een attractie rijker. In het monumentale pand op Markt 69 opent op 8 maart de Siroopwafelfabriek van Kamphuisen haar deuren voor het publiek. Jan Anker, eigenaar van Banketbakkerij de Vlaam en het recept van Kamphuisen, droomde al jaren van een beleving rondom de bijzondere siroopwafel van Kamphuisen, het oudste siroopwafelrecept van Gouda. “Er is weer aandacht voor het ambacht en mensen zijn nieuwsgierig hoe een product gemaakt wordt”, aldus Jan Anker. “De groei van toerisme naar Gouda en mijn droom om iets moois van te maken van deze fantastisch lekkere wafel, leidde al snel tot de plannen voor een siroopwafelbakkerij die leuk is voor bezoekers. We zijn twee jaar geleden voorzichtig begonnen met het bedenken van een plan en deze week is het dan eindelijk zover, we kunnen de deuren openen voor het publiek.”

De entree van de siroopwafelfabriek is op Markt 69 in Gouda. Kaarten voor de Siroopwafelfabriek worden verkocht via siroopwafelfabriek.nl of aan de kassa in de Kamphuisen siroopwafelwinkel op hetzelfde adres.

Kamphuisen is een begrip in Gouda en omstreken. Van heinde en ver komen klanten naar Gouda voor deze krokante siroopwafel, die bereid wordt volgens een origineel en Gouds recept uit 1810. In de Kamphuisen siroopwafelwinkel op Markt 69 kunnen bezoekers terecht voor Kamphuisen siroopwafels, cadeauverpakkingen en tickets voor een bezoek aan de siroopwafelfabriek.

Van heinde en ver komen klanten naar Gouda voor deze krokante siroopwafel, die bereid wordt volgens een origineel en Gouds recept uit 1810.