fbpx

Maak kennis met onze siroopwafelbakker!

29 augustus 2018J Anker

Een siroopwafelbakkerij zonder siroopwafelbakkers is als Gouda zonder Goudse kaas; onmogelijk! Sinds het openen van onze bakkerijfabriek aan Markt 69 in hartje Gouda is Robbert locatiemanager én één van de onmisbare siroopwafelbakkers van Kamphuisen. Maar wat vindt hij zo leuk aan het siroopwafelbakker zijn? En wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken?

Geen dag is hetzelfde in de bakkerijfabriek van Kamphuisen. Wafels maken, bezoekers rondleiden in de fabriek, drankjes serveren, nadenken over nieuwe mogelijkheden… Robbert en zijn team zijn er maar druk mee! Maar wat vindt hij nou het leukste aan zijn baan?

Robbert: “Het contact met bezoekers vind ik ontzettend waardevol. Zij zorgen er ook voor dat geen dag voor mij hetzelfde is. Soms praat ik Spaans, dan weer Engels of Duits of gewoon Nederlands. En al die bezoekers beleven de experience ook allemaal weer op een andere manier. Van bezoekers horen we zo veel leuke reacties terug en dat geeft me iedere keer weer een goed gevoel. Ons warme onthaal en de heerlijke wafel worden veel genoemd door onze gasten.”

De eerste keer een siroopwafel

Voor Robbert is het niet gek dat mensen zo verbaasd zijn over de smaak van de wafel: “Veel bezoekers kennen de stroopwafel wel, maar eten tijdens de experience voor het eerst een Kamphuisen siroopwafel. De smaak is iets anders omdat we alleen maar natuurlijke producten en geen E-nummers gebruiken en het koekje is lekker krokant en dat verwachten bezoekers niet altijd.”

Memorabele momenten in de experience

Eén van de meest memorabele bezoekers die de siroopwafel experience de afgelopen maanden bezocht heeft, is voor Robbert een oudere man: “Het mooiste moment voor mij in de afgelopen maanden, was toen een man van een jaar of 76 voor de derde keer via de glijbaan de experience verliet. Die wordt normaal gesproken alleen door kinderen gebruikt, maar deze man had het zo naar z’n zin gehad dat hij óók met de glijbaan naar beneden wilde.” De man bezocht de bakkerijfabriek drie keer binnen een paar weken tijd. “De eerste keer was hij alleen, de tweede keer nam hij zijn vrouw mee en de derde keer waren ook zijn dochter en kleinkinderen mee. Het was ook gewoon een leuke vent die het hier prima naar zijn zin heeft. Sowieso vind ik het altijd een mooi compliment als mensen voor een tweede of derde keer komen. Dan doe je toch iets goed!”.

Een geslaagde dag

Met zoveel verschillende taken zou het voor sommige mensen misschien lastig zijn om te bepalen wanneer een dag geslaagd is. Niet voor Robbert: “Ik ben tevreden als iedere bezoeker van de experience vrolijk de deur uitgaat. En dat is iets waar ik me samen met mijn team dag in dag uit voor inzet!”.

Als mensen voor een tweede of derde keer op bezoek komen. Dan doe je toch iets goed!