fbpx

Hartverwarmend Kamphuisen stoofvlees met stroopwafel

2 oktober 2018J Anker

Stel, jouw pakje Kamphuisen Siroopwafels gaat niet in 1 keer op. Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar stel! Gooi je wafels niet weg, want een stroopwafel smaakt heerlijk in een zelfgemaakt stoofpotje. Goudse kok Toby Tredgett ontwikkelde voor ons dit recept van stoofvlees, geïnspireerd op Limburgs zuurvlees. Natuurlijk met de Kamphuisen siroopwafel! Geniet dit najaar van een hartverwarmende maaltijd!

Recept Kamphuisen “Zoervleisj “

Ingrediënten:
800 gram riblappen (of runderlappen – niet te mager vlees)
40 gram boter
5 dl water
5 dl witte natuurazijn
500 gram dikke uien, in halve ringen gesneden
5 el perenstroop
8 Kamphuisen siroopwafels
3 blaadjes laurier
2 kruidnagels
2 kaneelstokjes
versgemalen peper en zout naar smaak

Wafels bestellen
Ben je na het lezen van dit recept net zo enthousiast als wij? Bestel je Kamphuisen Siroopwafels in onze webshop! Succes met de bereiding en eet smakelijk! Oh ja, onze wafels zijn ook heerlijk als toetje!

Werkwijze:
Marinade maken van de azijn + water (verhouding 50/50!), de kruidnagels, kaneelstokjes en laurier. Dit mengsel opkoken en gelijk afkoelen.

De runderlappen in blokjes snijden van ca. 2 bij 2 cm. Bestrooien met zout en peper en minstens 24 uur in de afgekoelde marinade laten marineren. Langer mag ook.

Het goed uitgelekte vlees (marinade bewaren!) goed bruin aanbraden (essentieel, wees geduldig!) en afblussen met de marinade. De grof gesneden uien apart braden in boter en bij het vlees voegen. Het geheel (ongeveer 2 uur, soms ook langer) gaar laten sudderen in de marinade, met deksel op de pan op een sudderplaatje. Het vlees moet uit elkaar vallen, dan pas is het op zijn lekkerst. Schep van tijd tot tijd het schuim er af.

Als het vlees gaar en mals is, de Kamphuisen siroopwafels verkruimeld toevoegen om te binden evenals de perenstroop. Eventueel met peper en zout op smaak maken brengen. Proeven… Is het nog te zuur, dan eventueel wat perenstroop toevoegen.

Dit gerecht is bereid tijdens de receptie ter ere van het slaan van de eerste paal van de Siroopwafelfabriek.

Tip: Serveer dit gerecht in kleine porties met bijvoorbeeld aardappelpuree en een gegrilde asperge. Een heerlijke hartige aanvulling op je walking dinner of receptie.

 

"DIT STOOFVLEES WAS EEN ENORME HIT TIJDENS DE RECEPTIE VAN DE SIROOPWAFELFABRIEK"