fbpx

Het best bewaarde geheim van Gouda

14 augustus 2019Siroopwafelfabriek

Gouda is een stad met een rijke historie en een onderdeel van deze historie zijn de Kamphuisen siroopwafels. Ruim 200 jaar geleden in 1810, is het geheime recept geboren en in een verzegelde enveloppe gestopt. Nu, in 2019 is dat een van de best bewaarde geheimen van Gouda en jij krijgt de kans om dat geheim te ontrafelen… Zal het je lukken? Ontdek het bij ons in de Siroopwafelfabriek.

Leer Pieter Willem Kamphuisen en zijn familie kennen

In onze Siroopwafelfabriek leer je eerst de koekenbakker Pieter Willem Kamphuisen kennen; de bedenker van het geheime recept. Hij vertelt door middel van een interessante film hoe het recept door de jaren heen bewaard is gebleven in de familie Kamphuisen en over het moment dat de Kamphuisen Siroopwafel in 1863 bekroond is door Koning Willem III met het keurmerk van een gouden kroon. Naast mooie momenten kende de beroemde Kamphuisen siroopwafel ook tegenslagen, maar dat leer je allemaal in de filmkamer waar op alle muren een deel van de film wordt afgespeeld.

Ga op ontdekkingstocht

Na de film begint het echte werk. Weet jij de deur naar de fabriek te openen? Ergens boven, in de kluis, ligt het geheime recept bewaard, maar om die te kraken moet je eerst leren hoe die heerlijke siroopwafels gemaakt worden en uiteraard ook hoe ze smaken. Daarbij help jij ons een handje door bijvoorbeeld het deeg voor ons te draaien en door de juiste siroop te kiezen.

Kraak de kluis!

Na al dat ploeteren en proeven in de fabriek vind je helemaal bovenin de fabriek de beruchte kluis. Daarin ligt de enveloppe uit 1810 waarin het recept voor de zoete stroop en de knapperige koeken bewaard is gebleven. Tot nu toe dan… Als jij goed oplet tijdens de film en het koekenbakken in de fabriek kun je proberen de kluis te kraken.

Tijd voor een beloning

Zelfs wanneer het jou niet lukt om de kluis te kraken, ga je tevreden weg uit onze fabriek, want nadat je weer beneden bent hebben we een traktatie voor iedereen. Wat dat voor traktatie is? In ieder geval iets met siroopwafels!

Koop je tickets online

Heb jij er al helemaal zin in gekregen om onze fabriek te bezoeken en de siroopwafel experience mee te maken? Koop dan snel je tickets want de plek in onze fabriek is beperkt. Wil je voordat je langskomt alvast proeven van onze Kamphuisen siroopwafels? Dan shop je de lekkerste siroopwafels via onze website.