fbpx

Activiteiten in Gouda: combineer de kaasmarkt met de Siroopwafel Experience!

17 mei 2019Siroopwafelfabriek

Wil je het authentieke Gouda beleven? Kom dan deze zomer op donderdag naar de markt in Gouda. Elke donderdag is het namelijk kaasmarkt. Overal om je heen zie je kaas, en natuurlijk boeren en handelaren die handjeklap doen om de beste kaas voor de beste prijs te (ver)kopen.

En drie keer raden waar het dan naar ruikt op de markt?

Naar kaas, klopt. Maar loop nog eens een rondje… Wat ruik je aan de westkant van de markt? Iets zoets. Karamel?

Bijna goed! Wat je ruikt, is de befaamde Goudse Kamphuisen Siroopwafel.

1 dagje weg in Gouda, 2 activiteiten

De kaasmarkt en de Siroopwafelfabriek: 2 activiteiten in Gouda die je perfect kunt combineren als je een dagje weg naar Gouda onderneemt. Maak kennis met 2 Goudse klassiekers!

Kaasmarkt Gouda: net als vroeger

Eerst bezoek je de kaasmarkt in Gouda en lijk je terug in de tijd te gaan: je struint tussen de opgestapelde Goudse kazen, paard-en-wagens en handelende boeren op klompen door. Na wat slenteren maak je een rondrit met de zogenaamde Kaasexpress, je proeft de Goudse kaas die je in blokjes krijgt aangeboden en je staat vooraan in de Goudse Waag om te kijken hoe het traditionele kaaswegen in zijn werk gaat.

Kom kijken (en proeven!) bij de productie van de Goudse Siroopwafel

Na het zout komt het zoet: met de restjes van je laatste blokje Goudse kaas nog tussen je kiezen stap je zo de Kamphuisen Siroopwafelfabriek binnen voor een Siroopwafel Experience. Je wordt verwelkomd met een stukje Siroopwafel en dat smaakt naar meer.

De rondleiding door de fabriek is de perfecte toevoeging op een dagje weg in Gouda. Dompel je onder in de wereld van de Goudse Siroopwafel, kraak de code en open de kluis met het geheime siroopwafelrecept uit 1810!

Handig om te weten: de fabriek is overzichtelijk ingericht en om de machines heen staan hekjes. Als je de kinderen even uit het oog verliest, zitten ze dus niet verstrikt in de machines, met wafels in hun mond en siroop in hun haar. Zo zorgen we voor een leuk uitje voor jong en oud.

En wie weet valt er ook nog wel wat te proeven, net als op de Goudse kaasmarkt…

Smakelijk uitje met het gezin in Gouda: praktische informatie

Loopt het water je al in de mond? Kom kaas en siroopwafels proeven tijdens jouw dagje uit in Gouda!

Kaasmarkt: alleen op donderdag!

Plan jouw dagje weg in Gouda op donderdag!

Hoewel de Siroopwafelfabriek de hele week door open is voor nieuwsgierige lekkerbekken, vindt de Goudse kaasmarkt alleen plaats op donderdagochtend van begin april tot eind augustus (met uitzondering van Hemelvaartsdag). De kaasmarkt is er op die donderdagen van 10 tot 12.30 uur. De Siroopwafelfabriek is geopend van 10 tot 18 uur, van maandag tot en met zaterdag, het hele jaar door.

Locatie

Je vindt de kaasmarkt op de Markt in Gouda. Vanaf de kaasmarkt volg je je neus, dan vind je vanzelf de Siroopwafel Experience bij de Kamphuisen Siroopwafelfabriek, ook aan de Markt, op nummer 69 (op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Gouda CS). Je kunt, als je dat fijn vindt, je tickets alvast online bestellen.

Nog meer praktische informatie over een bezoek aan de Goudse Siroopwafelfabriek vind je op de pagina ‘Over de fabriek‘.