fbpx

5x leuke dingen doen in Gouda met kinderen

9 oktober 2018J Anker

De herfstvakantie staat weer voor de deur. De ideale periode om er op uit te trekken met je kids. Wil je eens iets anders doen dan naar een pretpark of een bioscoopbezoek? Denk eens aan een dagje Gouda; een stad waar ontzettend veel te doen is voor jong en oud! Inspiratie nodig? Hieronder geven we je 5 tips voor leuke bezienswaardigheden in Gouda met kinderen.

Of je nou op zoek bent naar een actief uitje, lekker wilt eten of binnen wilt blijven om te schuilen tegen het herfstweer, deze 5 tips staan garant voor een geweldige dag in het veelzijdige Gouda.

Het geheim van de siroopwafel ontdekken

Al ruim 200 jaar worden de siroopwafels van Kamphuisen al in Gouda gemaakt. Kom naar de Siroopwafel Experience in hartje Gouda en ontdek hoe deze Goudse lekkernij gemaakt wordt. Ontdek het verhaal van de familie Kamphuisen uit de 18e eeuw en vraag ondertussen de siroopwafelbakkers het hemd van het lijf. Laat je verrassen door de energieke experience en sluit je bezoek af op ons gezellige overdekte siroopwafelterras. Een onvergetelijke experience voor jong en oud!
Bestel je tickets voor een van de leukste activiteiten in Gouda snel en kom langs om te proeven van onze heerlijke Kamphuisen Siroopwafels. Daarnaast is dit uitje voor het gezin ook leuk om te combineren met andere activiteiten in Gouda.

Daarnaast biedt de Kamphuisen Siroopwafelfabriek ook een leuke activiteit voor thuis op de bank aangezien je de heerlijke Kamphuisen Siroopwafels kunt bestellen.

Puzzelend door hartje Gouda

Leuk én leerzaam zijn de speurtochten speciaal voor kinderen door de Goudse binnenstad! Tijdens deze puzzeltochten leren kinderen over de historie van Gouda, terwijl je onderweg de mooiste plekken van de stad ontdekt.
Meer weten?
VVV kantoor Gouda – Markt 35, Gouda – www.welkomingouda.nl – 0182 589 110

Laat je verrassen in het Verwonderlab

In het Verwonderlab kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Ze ontdekken hoe leuk het is om door de ogen van een kunstenaar te kijken en maken zelf ook kleine kunstwerkjes. Er zijn meer dan vijftien verschillende activiteiten, dus je kids hoeven zich geen moment te vervelen in het Verwonderlab. Open op woensdag en zondag, op andere dagen in overleg.
Meer weten?
Verwonderlab Gouda – Raam 96, Gouda – www.verwonderlab.nl – 06 – 48 31 98 27

Griezelen in Gouda

Ook als het regent kun je in Gouda een topdag hebben. Zeker als je kids wel houden van een beetje griezelen! In de kapel van Museum Gouda kunnen kinderen hun fantasie gebruiken met een unieke verzameling straf- en martelwerktuigen. Maar, hoe kan het dat het lijkt alsof er niets te zien is? Wacht maar tot je de veiligheidsbril hebt opgezet en de blacklight aangaat… Geen zorgen, de tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden en er zijn geen schokkende of bloederige afbeeldingen te zien.
Meer weten?
Museum Gouda – Achter de kerk 14, Gouda – www.museumgouda.nl – (0182) 331 000

Ravotten op de kinderboerderij

De kinderboerderij aan de rand van Gouda is een heerlijke plek om een dag door te brengen met kinderen. Naast knuffelen met dieren, valt er voor je kids van alles te beleven. Van houten klompjes schilderen tot een speurtocht doen of mini-boerengolf spelen in het weiland. De kinderboerderij heeft een mooie speeltuin, een natuurspeelstrook, waterspeelplek, weerstation, moerastuin en een bijen- en vlindertuin. Op een mooie herfstdag kunnen kleine wildebrassen en ontdekkingsreizigers in de dop zich hier dus helemaal uitleven.
Meer weten?
Kinderboederij De Goudse Hofsteden – Bloemendaalseweg 34a, Gouda – www.kinderboerderijgouda.nl – 0182 514 219

Gouda is een leuke stad vol bezienswaardigheden die leuk zijn voor kinderen én volwassenen. Zien we jou in de herfstvakantie bij de Siroopwafel Experience of een van de vele andere attracties van Gouda?

" Zien we jou in de herfstvakantie bij de Siroopwafel Experience?"