fbpx

2e Paasdag bij Kamphuisen Siroopwafelfabriek

26 maart 2024Ferhat

Dit jaar valt Pasen op 31 maart en 1 april. Dat betekent voor veel mensen een lekker lang weekend! Wat ga je doen tijdens Pasen, vooral als je genoeg hebt van het zoeken naar paaseieren? Wat dacht je van een bezoek aan Gouda, waar je een heerlijk paasontbijt krijgt en vervolgens geniet van een verse siroopwafel!

Paasontbijt in Gouda

Tijdens Pasen wordt door heel Nederland van alles georganiseerd voor jong en oud. Zo kan je op verschillende plekken zoeken naar paaseieren, zijn er rommelmarkten en kan je aanschuiven bij een van de vele paasontbijten. Al sinds 2016 organiseert onze prachtige stad Gouda ook het Paas Ontbijt Gouda, waarbij iedereen gratis mag aanschuiven. Elk jaar ziet het er prachtig uit bij de rijkelijk gevulde tafels die de markt versieren. Dit is een evenement dat door vrijwilligers wordt georganiseerd, die alles regelen voor het ontbijt en bijbehorende feest. En wat is nou een smakelijkere afsluiting van het feest dan een echte Kamphuisen Gouda Siroopwafel?

2e paasdag bij de Kamphuisen Siroopwafelfabriek

Het paasontbijt vind plaats midden in het centrum, zodat je makkelijk door kunt lopen naar onze locatie. Dat zou je van buiten niet zien, want de Siroopwafelfabriek is verstopt aan de achterzijde van onze winkel. Je kan binnen staan zonder ook maar enig idee te hebben dat er een geheime opening naar de fabriek is. De ingang zorgt er op deze manier voor dat je gelijk het idee hebt dat je in een andere wereld stapt!

Binnen maak je kennis met de geschiedenis van Kamphuisen, dat terug gaat naar 1810. Gelukkig zijn wij wel met de tijd mee gegaan. De siroopwafels worden nog steeds vers gemaakt maar met de meest moderne machines die er zijn. Als je in de fabriek rond loopt kan je zelf met je eigen ogen zien hoe de siroopwafels worden gemaakt, van begin tot einde. Heb je na 2 dagen Pasen genoeg van al die eieren? Dan krijg je van ons een lekker verse siroopwafel en kan je hier zelf een topping aan toevoegen.

Kraak de kluis

Het gerucht gaat dat het originele recept van de Kamphuisen Siroopwafel nog in de kluis te vinden is. Deze is al sinds 1810 een geheim die alleen de bakkers kennen. Maar wie weet lukt het jou om de kluis open te kraken en er achter te komen wat onze wafels nou zo lekker maakt!

Haal je diploma

Let jij goed op tijdens de interactieve tour? Je krijgt namelijk de kans om je bakkersdiploma te halen bij het einde, als jij alle vragen goed weet te beantwoorden.

Stel je eigen siroopwafel samen

Onze wafels zijn al super lekker van zich zelf zonder topping. Maar wie weet bedenk jij een nieuwe smaak die nog beter smaakt met een van de verschillende combinaties. Kies uit verschillende toppings, maak je eigen siroopwafel nog lekkerder en geniet van alle combinaties!

Praktische informatie tijdens 2e Paasdag

We zijn open met 2e paasdag op 1 april op dezelfde tijden als dat je van ons gewend bent. Je kan op 2e paasdag van 10:00 tot 18:00 bij ons terecht voor een interactieve tour van ongeveer 45 minuten. Vorig jaar liep het ontzettend storm, dus denk er aan om je ticket van te voren te kopen. Zo weet je zeker dat je op het moment dat jij wilt komen naar binnen kan.

Zien we je dan?