Activiteiten Gouda gevel Kamphuisen Siroopwafelfabriek Markt Gouda

Wat te doen in Gouda? De Siroopwafelfabriek bezoeken natuurlijk!

Soms is het lastig om een leuk uitje te vinden, maar in een mooie historierijke stad als Gouda is dat geen probleem. Het centrum is prachtig met bijvoorbeeld de Sint Jan kerk of het stadhuis uit de vijftiende eeuw. Je kunt er de mooiste gebouwen bezichtigen, maar er zijn zeker ook activiteiten die je kunt ondernemen. Kom bijvoorbeeld langs bij de Siroopwafelfabriek waar je mee kunt doen aan de siroopwafel experience!

Makkelijk bereikbaar in Gouda centrum

De Siroopwafelfabriek heeft een ideale ligging, namelijk in de binnenstad van Gouda. Vanaf het station loop je een rechte weg door de stad richting het stadhuis. Dat is maar zo’n tien minuten lopen en toch kun je meteen de sfeer van Gouda proeven.

Unieke filmbeleving

De historie van de Kamphuisen siroopwafel wordt verteld door middel van een unieke filmbeleving. Wanneer je de winkel binnenloopt wordt je begeleid naar de filmruimte en mag je plaatsnemen aan tafel. Vervolgens wordt de film aangezet. De film wordt niet afgespeeld op een televisie maar op de muren van de kamer. Een animatie van de bedenker van de Kamphuisen siroopwafel Pieter Willem Kamphuisen vertelt samen met zijn vader over het ontstaan van het geheime recept in 1810. Vervolgens vertellen zij hoe de siroopwafel door de jaren heen, zelf internationaal, bekend is geworden. Doordat de film op de muren van de kamer afgespeeld wordt en leuk is geanimeerd is het voor iedereen leuk en interessant.

Spelelement

Nadat de film is afgespeeld, begint het echte werk. Vanuit de filmruimte is er een geheime doorgang, maar die moet wel eerst gevonden worden. Wanneer dat gelukt is mag iedereen meehelpen in de fabriek en krijg je een rondleiding. Daarnaast moet de goede siroop gekozen worden en om die te bepalen moet er natuurlijk goed geproefd worden. Nadat je alles weet over de Kamphuisen siroopwafel en de fabriek kom je bovenin de fabriek aan bij de kluis met daarin het geheime recept uit 1810. Lukt het jou om de kluis te kraken? Als je goed oplet tijdens de rondleiding en de film wel! Het is erg leuk om bezig te zijn in de fabriek en zorgt ervoor dat iedereen enthousiast is.

Originele uitjes

Nog een reden om de Siroopwafel experience te bezoeken, is dat het eens wat anders is. Je leert een stukje over de geschiedenis waarbij je een film ziet, je mag meehelpen in de fabriek en krijgt een rondleiding en aan het eind kraak jij de kluis waarin het geheime recept van de siroopwafel bewaart ligt. Wat natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je telkens mag proeven van de heerlijke Kamphuisen siroopwafel. Al die punten maakt dat het een leuk uitje voor iedereen is.

Makkelijk te combineren met andere uitjes

Door de fijne ligging van de Siroopwafelfabriek in het centrum van Gouda, kun je de Siroopwafel experience gemakkelijk combineren met andere leuke uitjes in Gouda. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie stadswandeling maken langs een aantal mooie kerken in Gouda, of je bezoekt het verzetsmuseum. Daarnaast is er op donderdag kaasmarkt op het marktplein voor de Siroopwafelfabriek waardoor je alle beroemde lekkernijen van Gouda op een dag kunt proeven. Kortom: De Siroopwafel experience is het ideale uitje in Gouda!

Bestel je tickets online

Doordat we iedereen een leuke, interactieve beleving willen geven, verkopen wij een beperkt aantal kaarten per experience. Wees er daarom op tijd bij wanneer je onze fabriek wil bezoeken! Tickets bestel je gemakkelijk online waarbij je keuze hebt uit enkele tickets of een familieticket.