Activiteiten in Gouda siroopwafelfabriek Gouda pand

Educatief schoolreisje in Gouda: kom naar de Siroopwafelfabriek!

Een kind zegt geen nee tegen een siroopwafel als hij ’s middags uit school komt. Maar weet hij ook hoe zo’n siroopwafel eigenlijk gemaakt wordt?

Achter de Kamphuisen Siroopwafel zit een hele geschiedenis. Die geschiedenis vind je al spelenderwijs uit tijdens een educatief schoolreisje naar de Siroopwafelfabriek aan de Markt in Gouda. Let op: neem een beetje eetlust mee!

Wist je dat de Siroopwafel 2 eeuwen geleden ook al gegeten werd? In 1810 werd het geheime recept voor de Kamphuisen Siroopwafel op papier gezet. Het recept is lang in de familie Kamphuisen gebleven, die de Siroopwafels met de hand bakte.

In 1970 wordt het geheime recept verkocht, om in 1995 nogmaals verkocht te worden. Na wat omzwervingen is het geheime recept sinds 2018 op de plaats waar het ooit begon: in Gouda, aan de Markt.

Leuk klassenuitje bij de Siroopwafelfabriek in Gouda

De dierentuin, het Dolfinarium, een grote speeltuin of pretpark: het is elk jaar weer een toer om al die leuke klassenuitjes naast elkaar te leggen en te kiezen. Er is zóveel!

Bij de Siroopwafelfabriek in Gouda is een klassenuitje leerzaam én leuk. Want weet jij welke ingrediënten er in een siroopwafel zitten (en welke niet!), en heb je wel eens een fabriek van binnen gezien, met alle machines die samenwerken? En doet een machine nooit iets fout, of stiekem toch wel? Mislukt een siroopwafel wel eens?

Kom kijken hoe de Kamphuisen Siroopwafel gemaakt wordt! Help tijdens dit leuke klassenuitje mee in de bakkerij en ontdek hoe de échte Kamphuisen Siroopwafel smaakt.

Het geheim van de koekenbakker

Een schoolreisje voor de basisschool is natuurlijk niet compleet zonder een beetje spanning. Ook dat biedt de Siroopwafelfabriek. Dat geheime recept voor de enige echte Kamphuisen Siroopwafel, van meer dan 200 jaar oud, ligt nog bij ons in de kluis. Maar op de kluis zit een code. Wie heeft er goed opgelet en kraakt de code?

Educatief schoolreisje, is dat niet saai dan?

Ach welnee. Zou jij het saai vinden om een 3D-film te kijken, daarna te mogen helpen deeg maken en vervolgens allerlei verschillende soorten siroop op wafels te mogen proeven? Een uitje in Gouda bij de Siroopwafelfabriek is sowieso niet saai!

Een educatief uitje: leerzaam en een beetje plakkerig

Er is één ding dat een schooluitje bij de Kamphuisen Siroopwafelfabriek misschien wel is, en dat is plakkerig. Kinderen hoeven bij ons niet keurig in de rij om aandachtig naar het verhaal van de Siroopwafel te luisteren.

Integendeel! Kinderen mogen bij ons:

En dat maakt een uitje bij de Siroopwafelfabriek een educatief en misschien wat plakkerig uitje.

Ben je op zoek naar de leukste uitstapjes in Zuid-Holland voor het schooluitje van dit jaar? En wil je een spannende, leuke en vooral smakelijke activiteit ondernemen tijdens dat klassenuitje? Kom gezellig langs bij de Siroopwafelfabriek.

Eerst even voorproeven kan natuurlijk ook: kom langs bij de Siroopwafelfabriek of bezoek onze online webshop waarin de lekkerste stroopwafels te koop zijn.

Tot ziens in de fabriek op de Markt 69 in Gouda!